B&R Industries Europe B.V.
B&R Industries Europe B.V.
Torenroth 17
6039 HA Stramproy
T 0495 - 85 15 60
M 06 - 22 69 49 76
www.b-r.nl

GIS / Bestemmingsplannen

Algemene informatie

Alvorens u kunt beginnen met het maken bestemmingsplannen dient de opdrachtgever enkele zaken op een rij te zetten. 

 1. Met welk software-pakket gaat u binnen uw gemeente werken? In bijna alle gemeenten is deze keuze reeds gemaakt.

 2. Het vectoriseren van bestemmingsplannen. De bestemmingsplannen kunnen in de volgende tekenprogramma's digitaal worden aangeleverd: Microstation (DGN, DWG, DXF), Autocad (DWG, DXF) en ARC-Info / Arc-viewGIS (E00: exportformaat, shape). Het toekennen van de IMRO-coderingen en exporteren naar een GML-bestand is meestal een onderdeel van het gekozen softwarepakket.Op dit moment worden de bestanden geleverd als IMRO-2008 maar ook kan inmiddels de standaard IMRO-2012 aangeleverd worden.

 3. Digitale verbeelding postzegelplannen kleine bestemmingsplannen voor gemeenten. Regelmatig worden wij door derden gevraagd voor het uitwerken van de digiitale verbeelding van kleine bestemmingsplannen (ook wel postzegelplannen genoemd). B & R Industries Europe B.V. is zeer geschikt om dit soort plannen binenn een week uit te werken, mits voldaan wordt aan de juiste aanlevering van dit soort plannen.  Digitale leverantie van de verbeelding incl. onderliggende GBKN en of kadastrale kaart en leverantie van de planregels en toelichting volgens de RO-standaarden. Uitgaand van een enkelbestemming A4 of A3 formaat (schaal 1:1.000) bedragen de kosten voor dit soort plannen € 250,00 excl. BTW oplevering als GML bestand met een positieve waardering door de validator, binnen 1 week na aanlevering van alle bestanden.

 4. Het opbouwen van de BGT IMGeo kaart : Op dit moment zijn veel gemeenten bezig met de BGT kaart (Basiskaart Grootschalige Topografie) of zich aan het oriënteren hoe de BGT IMGeo kaart voor hun gemeente moet worden opgebouwd. Hier kunnen wij behulpzaam bij zijn door middel van het analyseren van de bestaande kaarten. In samenwerking met de betreffende gemeente kunnen wij deze BGT kaart opnbouwen en ervoor zorgen dat de weg- en groenbeheer kaart afgestemd worden op de BGT en IMGeo kaart.

 5. Het digitaliseren van overige tekeningen. Verder zijn wij gespecialiseerd in het digitaliseren (vectoriseren) van de volgende tekeningen leidingregistratie (o.a. revisietekeningen van de riolering, gas-, stroom- en waterleidingen en kabelregistratie) in het kader van de wet WION (Wet Informatie-uitwisseling Ondergrondse Netwerken);

 • digitaliseren van natuurgebieden;
 • digitaliseren van gebieden van flora en fauna;
 • milieutechnische digitalisaties met database koppelingen;
 • geomorfologische kaartbladen;
 • bouwkundige tekeningen; 
 • mechanische- en constructie tekeningen;
 • RoPlan 2008, GML bestand. 
 • Alle tekeningen worden normaal in Microstation of Arc-Gis getekend en kunnen worden naar elk gewenst formaat worden geconverteerd.

Bekijk voorbeelden van:

Bekijk alle voorbeelden »
Vragen?
Neem contact op met B & R Industries Europe of zoek op www.b-r.nl

Copyright 2008 B&R Industries Europe B.V.